مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه
دکتر محمدرضا ترحمی / جراحی زیبایی سینه / انقباض کپسولی پروتز سینه

انقباض کپسولی پروتز سینه

انقباض کپسولی پروتز سینه

انقباض کپسولی پروتز سینه به عنوان یکی از عوارض پروتز سینه به شمار می‌رود، برخی از بانوانی که این عمل زیبایی را انجام داده‌اند با این عارضه دست و پنجه نرم می‌کنند. همان طور که تمامی ما می‌دانیم پروتز سینه به عنوان یک بافت خارجی بدن به شمار می‌رود که پزشکان زیبایی با قرار دادن آن در سینه‌های فرد باعث خوش فرم تر شدن و بزرگ‌تر شدن سینه‌ها می‌شوند. بدن انسان در برابر هر نوع شی خارجی اعم از پروتز سینه نوعی بافت کپسولار را به وجود خواهد آورد. ایجاد این بافت کاملاً طبیعی می‌باشد و هیچ مشکلی برای مراجعه کنندگان پروتز سینه به وجود نخواهد آورد. در ادامه با دکتر ترحمی شما را با این عارضه بیشتر آشنا خواهیم کرد.

کپسول در پروتز سینه چیست؟

بهتر است کپسول را به این صورت معرفی کنیم که، کپسول بافتی نرم است، البته در برخی موارد بافت آن می‌تواند کمی سفت‌تر نیز باشد. این بافت در پروتز سینه به هیچ عنوان مشکلی به وجود نخواهد آورد، بلکه در بسیاری از موارد به ثابت ماندن و ایجاد جایگاه مناسب برای پروتز سینه کمک شایانی خواهد کرد. در نتیجه تمامی متقاضیان پروتز سینه، کپسول را خواهند داشت! در برخی از بانوان مشاهده شده است که این کپسول به صورت غیر معمولی سفت می‌شود. این وضعیت را در دنیای پزشکی انقباض کپسولی پروتز سینه می‌نامند. این عارضه باعث جا به جا شدن پروتز و تحت فشار قرار دادن آن می‌شود. انقباض کپسولی پروتز سینه باعث درد و تغییر در شکل پستان‌های متقاضی خواهد شد.

همان طور که ذکر شد کپسول در پروتز سینه در اطراف انواع مختلف پروتز سینه ایجاد خواهد شد. انقباض این کپسول در پروتزهایی که آب نمکی و یا سالینی هستند بسیار کمتر از دیگر انواع پروتز خواهد بود انقباض کپسولی پروتز سینه می‌تواند در هر زمان بعد از پروتز سینه خود را نشان دهد؛ اما با توجه به مشاهده‌های دکتر ترحمی این عارضه بعد از گذشت 2 سال از پروتز سینه پدیدار می‌شود. در برخی موارد ترکیدن و یا پارگی پروتز سینه می‌تواند اصلی‌ترین دلیل بروز این انقباض باشد.

چرا انقباض کپسولی در پروتز سینه اتفاق می‌افتد؟

انقباض کپسولی پروتز سینه در تمامی پروتزهای سینه اتفاق خواهد افتاد. گاهی این عارضه به دلایل مشخصی به وجود خواهد آمد، به عنوان مثال ضربه به سینه، اشعه و عفونت، غده یا تومور خونی که پس از جراحی و…. امروزه متخصصین زیبایی اصلی‌ترین دلیل بروز انقباض کپسولی پروتز سینه باکتری‌ها می‌دانند. باکتری‌هایی که در سطح پروتز وجود دارد می‌توانند عکس‌العمل‌های بیشتر از حد خود نشان دهند و باعث بروز عفونت شوند. در ادامه برخی از اصلی‌ترین دلایلی که باعث بروز و یا افزایش ابتلا به انقباض کپسولی پروتز سینه را به وجود می‌آورند عبارت‌اند از:

  • غده یا تومور خونی
  • نوع شدیدی از کبودی و خون مردگی
  • اختلال خود ایمنی
  • بارداری
  • پروتز سینه با روش زیر غده‌ای
  • شکاف و جراحی در بافت و هاله اطراف سینه
  • پروتز سیلیکونی سینه
  • اندازه پروتز

انقباض کپسولی پروتز سینه چه زمانی اتفاق می‌افتد؟

همان طور که در بالاتر نیز به این موضوع اشاره کردیم انقباض کپسولی پروتز سینه می‌تواند در هر زمانی خود را نشان دهد. گاهی ممکن است این عارضه خود را بعد از گذشت 12 ماه از جراحی بروز کند، گاهی نیز ممکن است بعد از گذشت سال‌ها بروز کند.

چگونه می‌توان از انقباض کپسولی پروتز سینه پیشگیری کرد؟

با توجه به سابقه طولانی مدت دکتر ترحمی، پروتز سینه بافت دار شیوع کمتری خواهند داد. افراد با ماساژ دادن پروتز سینه خود بعد از عمل می‌توانند بروز انقباض کپسولی پروتز سینه را کاهش دهند. از دیگر عواملی که می‌تواند باعث پیشگیری از این عارضه شود رادیوتراپی می‌باشد. علاوه بر این موضوع انجام فعالیت‌های بدنی و دوری از آسیب رساندن و ضربه به سینه نیز می‌تواند تأثیر بسزایی در این امر داشته باشد.

انقباض کپسولی پروتز سینه چگونه تشخیص داده می‌شود؟

امروزه متخصصین زیبایی حالت‌های متنوعی را برای بافت کپسولی اطراف پروتز سینه در نظر گرفته‌اند. هر یک از این حالت‌ها دارای نشانه‌های مختص به خود هستند. این حالت‌ها عبارت‌اند از:

حالت I

بافت سینه نرم می‌باشد و یک حالت طبیعی را به خود گرفته است. در این حالت بیماری نیازی به درمان نخواهد داشت.

حالت II

در این حالت سینه‌ها کمی سفت خواهند شد؛ اما همچنان فرم طبیعی خود را حفظ کرده‌اند.

حالت III

بافت سینه‌ها در این حالت کاملاً سفت خواهند بود و به صورت کامل فرم طبیعی سینه‌ها از بین خواهد رفت.

حالت IV

در این حالت بیمار احساس درد شدیدی خواهد کرد. بافت سینه‌ها به شدت سفت می‌باشد و فرم طبیعی سینه‌ها به صورت کامل از بین رفته است.

انقباض کپسولی پروتز سینه چگونه درمان می‌شود؟

روش‌های درمان انقباض کپسولی پروتز سینه را به دو دسته تهاجمی یعنی عمل جراحی و غیر تهاجمی تقسیم بندی کرده است. پزشک باید با توجه به وضعیتی که بیمار دارد یکی از این روش‌ها را برای درمان انتخاب کند. در بسیاری از موارد پزشک تلاش می‌کند تا از روش‌های غیر تهاجمی استفاده کند.

درمان انقباض کپسولی پروتز سینه در روش تهاجمی به 3 شکل زیر می‌باشد:

  • کپسولکتومی
  • کپسولکتومی باز
  • بازسازی اتولوگ
درمان انقباض کپسولی پروتز سینه

برای درمان این عارضه روش‌های غیر تهاجمی بسیار بهتر خواهد بود. در این روش پزشک سعی می‌کند با استفاده از دارو مشکل را کنترل کند. البته این روش به اندازه روش تهاجمی کارساز نخواهد بود. برخی از این روش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از امواج صوتی برای نرم کردن بافت سینه‌ها
  • مصرف ویتامین E به صورت خوراکی
  • استفاده از لکوترین‌های ضد التهاب مانند مونته لوکاست

آیا خارج کردن پروتز سینه بعد از ایجاد انقباض کپسولی ضروری است؟

لازم است به این نکته اشاره کردیم، در صورت بروز انقباض کپسولی پروتز سینه نگران نباشید، این عارضه به راحتی جراحی می‌شود و هیچ نیازی به خارج کردن پروتز سینه وجود نخواهد داشت. البته در برخی از موارد خاص پروتز سینه کاملاً برداشته می‌شود. پزشک متخصص در این راه سعی می‌کند تا برای درمان بخشی از کپسول را بردارد تا محیط در سینه بیشتر شود و احساس درد و سفتی در این ناحیه کاهش داشته باشد.

آیا انقباض کپسولی می‌تواند خود به خود خوب شود؟

انقباض کپسولی پروتز سینه با استفاده از روش‌هایی که در بالاتر برای شما معرفی کردیم قابل درمان خواهد بود. در صورتی که این عارضه درمان نشود و شما عملی برای بهبود آن انجام ندهید، خود به خودی درمان نخواهد شد و تنها از قبل بدتر می‌شود.

آیا انقباض کپسولی می‌تواند بیشتر از یک بار اتفاق بیفتد؟

تا به اینجا مقاله متوجه شده‌اید که این عارضه ممکن است در هر زمانی رخ دهد و در صورت درمان نشدن پیشرفت داشته باشد. در نتیجه هیچ دلیلی وجود ندارد که بتوان گفت این عارضه تنها یک بار اتفاق خواهد افتاد! تنها روشی که این عارضه به وجود نخواهد آمد، برداشتن کامل کپسول خواهد بود. امروزه متخصصین برش کپسول را به برداشتن کامل کپسول ترجیح می‌دهند.

برچسب ها:

تجربه جراحی بینی

تجربیات خودتان را در قالب دیدگاه برای دیگران به اشتراک بگذارید .

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 4 =

تماس با دکتر