عمل پروتز سینه به طور معمول برای متخصصین باتجربه و ماهر عملی نسبتا ساده می باشد. البته لازم به ذکر است که این عمل زیبایی دارای چالش های مختص به خود است. عوارض پروتز سینه ممکن است به ندرت سلامت افراد را تهدید کند. به طور کلی می توان گفت این عمل جراحی ممکن است برای افراد متقاضی تغییرات و رخدادهای غیرمنتظره را به همراه داشته باشند. در روزهای نخست پس از انجام عمل پروتز سینه باید وضعیت و ظاهر سینه ها را مورد توجه قرار دهید. درد، تورم سینه ها و احساس سنگینی شدید در آن ها پس از این عمل زیبایی کاملا طبیعی هستند و هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.
برخی از عوارض پروتز سینه شامل قرمزی پوست، تحریک شدید آن همچون خارش، ترشح چرکی از آن و ورم شدید هستند. در صورت مشاهده عوارض پروتز سینه همواره توصیه می شود به پزشک متخصص مراجعه کنید. مواردی همچون قرمز شدن پوست اطراف سینه، از بین نرفتن تورم غیرطبیعی و احساس سوزش پس از این عمل زیبایی نیز باید در نظر گرفته شوند. در صورت عدم رضایت بیمار پس از انجام این عمل جراحی و یا عدم موفقیت آن بلافاصله باید با جراح متخصص تماس بگیرد.
خونریزی سینه از مهم ترین عوارض پروتز سینه
مهمترین عوارض پروتز سینه خونریزی از سینه ها می باشد. در صورت احساس تورم و درد در سینه ممکن است دچار خونریزی داخلی شده باشید. در صورت مواجهه با این مشکل فضای اطراف پروتز خونریزی کرده و به منظور پیشگیری از شیوع آن به لاپاراسکوپی نیاز خواهید داشت. با تخلیه خون از محل جراحی تورم کاهش خواهد یافت و مشکل رفع خواهد شد. به خاطر داشته باشید که خونریزی از سینه از عوارض رایج پروتز سینه نمی باشد. احتمال بروز آن تنها 1% است. در صورت مواجهه با آن نیازی به برداشتن آن نخواهید داشت و پس از چند روز علائم بهبودی مشاهده خواهند شد.
عفونت سینه
از دیگر عوارض پروتز سینه که احتمال بروز آن بسیار کم است، عفونت بعد از پروتز سینه می باشد. لازم به ذکر است که عفونت سینه مشکل ترین عارضه ای است که در طول این عمل زیبایی ایجاد خواهد شد. این عارضه به طور معمول 2 تا 3 هفته پس از جراحی مشخص خواهد شد. این عارضه ممکن است باعث تورم، قرمزی و حساس شدن سینه ها شود که به طور معمول با ترشح از جای زخم و تب همراه می باشد. در صورت مواجهه با این مشکل توصیه می شود بلافاصله با پزشک تماس گرفته و شرایط خود را به اطلاع ایشان برسانید. در صورت کم یا خفیف بودن عفونت سینه با مصرف آنتی بیوتیک و دارو می توان آن را رفع کرد.
پارگی پروتز سینه
از دیگر عوارض پروتز سینه می توان به پارگی آن ها اشاره کرد. پروتز سینه به طور معمول از مقاومت نسبتا بالایی برخوردار است و به ندرت دچار مشکل و پارگی خواهد شد. پارگی یا ترکیدگی پروتز سینه قابل تشخیص نمی باشد و گاهی اوقات ممکن است 10 سال پس از انجام این عمل جراحی ایجاد شود. در صورت پاره شدن پروتز سینه سلامت افراد تهدید نخواهد شد و تنها اقدامی که برای رفع آن می توان انجام داد تعویض آن است. بر اساس مطالعات انجام شده روی پروتزهای سیلیکونی دوام این پروتزها بین 7 تا 12 سال می باشد.
انقباض کپسولی
پس از قرار دادن پروتز سینه کپسول هایی از جنس فیبروز به صورت خودکار در اطراف پروتز به عنوان بخشی از روند بهبودی تشکیل می شوند. این کپسول ها در حقیقت واکنش طبیعی بدن به وجود اشیا خارجی می باشد. با گذشت زمان بافت های فیبروز کوچک و جمع خواهند شد که انقباض کپسولی نامیده می شود.
میزان جمع شدگی در افراد مختلف متفاوت است و در برخی از افراد امکان دارد این انقباض کپسولی سفت شدن و فشرده شدن پروتز را به همراه داشته باشد. در اثر این عارضه پروتز سینه بیمار در سینه احساس ناراحتی، سفتی و درد خواهد داشت.
انقباض کپسولی که یکی از عوارض پروتز سینه است در اکثر افرادی که این عمل جراحی را انجام داده اند اتفاق افتاده است. برخی از افراد ممکن است به جراحی مجدد نیاز پیدا کنند. در صورت بروز چنین اتفاقی مراجعه به بهترین جراح پروتز سینه الزامی است.
نشت سیلیکون
از دیگر عوارض پروتز سینه می توان به نشت سیلیکون اشاره کرد. ژل سیلیکون موجود در پروتز سینه در دمای طبیعی به مایع سیلیکون تبدیل خواهد شد. سیلیکون نشت کرده ممکن است وارد غدد لنفاوی یا دیگر اعضای بدن شده و عوارض و خطرات جدی را برای شما به همراه داشته باشد.
چروک یا موج دار شدن سینه از دیگر عوارض پروتز سینه
از دیگر عوارض پروتز سینه می توان به چروک یا موج دار شدن سینه اشاره کرد. اگر سالین یا آب نمک موجود در پروتزهای نمکی به اطراف حرکت کنند، پروتز سینه چروکیده یا موج دار خواهد شد. لازم به ذکر است که این مورد از عوارض نادر پروتز سینه محسوب می شود. در صورت ایجاد این عارضه در نیمه بالای سینه با مشکلات بیشتری مواجه خواهید شد. این مشکل در تاپ های نیم تنه و لباس های باز در بالاتنه بیشتر مشهود است.
سروما از دیگر عوارض پروتز سینه
از دیگر عوارض پروتز سینه می توان به سروما اشاره کرد. امکان تجمع مایعات در اطراف پروتز پس از انجام این عمل جراحی وجود دارد. این اختلال شایع و رایج سروما نام دارد. در موارد جدی به منظور خارج سازی این مایعات از سینه به جراحی دیگری نیاز پیدا خواهیم کرد. لازم به ذکر است که سروما به طور معمول بدون نیاز به جراحی رفع می شود.
زخم و جراحت
از دیگر عوارض پروتز سینه می توان به زخم و جراحت اشاره کرد. لازم به ذکر است که وجود میزان مشخص زخم و جراحت پس از انجام این عمل جراحی کاملا طبیعی است. این زخم در اکثر موارد بسیار جزئی است. از هر 20 بیمار به طور معمول یک نفر به زخم و جراحت شدید دچار می شود. در این موارد زخم ممکن است برآمده، دردناک، ضخیم، قرمز یا به شدت رنگی باشد. با گذشت زمان علائم این عارضه بهبود می یابد و جای زخم محو خواهد شد. با این وجود گاهی اوقات بهبود زخم ها ممکن است چندین سال به طول انجامد.
بی حس شدن نوک سینه ها
از دیگر عوارض پروتز سینه می توان به بی حس شدن نوک سینه بعد از پروتز اشاره کرد. گاهی اوقات این بی حسی دائمی می باشد. در صورت عدم تحمل بی حس شدن نوک سینه ها توصیه می شود از انجام این عمل جراحی پرهیز کنید.
امیدوار م این مطلب بریا شما مفید بوده باشد و اطلاعات کامل را کسب کرده باشید. شما میتوانید سوالات و تجربیات خود را در زیر این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول عوارض و خطرات احتمالی پروتز سینه
بعد از عمل سینه، پوست کشیده می شود، بنابراین احساس سفتی و سنگینی در سینه خود می کنید. بسته به بدن شما، سنگینی دو تا پنج هفته پس از جراحی ناپدید می شود.
سه تا پنج روز اول پس از بزرگ کردن سینه سخت ترین است. در پنج روز اول درد و حساسیت در قفسه سینه خود احساس خواهید کرد، اما پزشک برای کمک به کنترل درد، دارو تجویز می کند.
پروتز سینه دائمی نیست، اما پروتز می تواند 10 تا 20 سال دوام بیاورد.
نه، پروتز سینه نمکی و نه سیلیکونی خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش نمی دهد.
0 دیدگاه