مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

پروتز سیلیکونی سینه

پروتز سیلیکونی سینه

پروتزهای سیلیکونی سینه

انوع پروتز سینه کاربردهای مختلفی دارند که به دو گروه اصلی تقسیم می‌شوند شامل؛ پروتزهای سالین که این پروتزها شامل یک پوسته‌ی سیلیکونی هستند که داخل آنها از آب نمک پر شده است و پروتزهای ‌ژل سیلیکون که این پروتزها تماما از جنس سلیکون هستند. سیلیکون یکی از مواد رایجی است که در دنیای پزشکی کاربردهای فراوانی دارد. ویژگی‌های خاص این ماده که موجب شده است به طور گسترده در دستگاه‌های پزشکی مورد استفاده قرار بگیرد عبارتند از:

  • بی اثر بودن از لحاظ فیزیولوژیکی
  • سمیت بسیار کم
  • خاصیت ضد چسبندگی در بدن انسان

یکی از موارد خاصی که از سیلیکون استفاده می‌شود استفاده از این ماده در جراحی پروتز سینه به منظور بازسازی و یا بزرگ کردن سینه می‌باشد. بر اساس آمار جهانی میزان انجام جراحی‌های پروتز سینه هر ساله در تمام کشورها در حال افزایش می‌باشد و در این بین میزان استفاده از پروتزهای سیلیکونی نسبت به سایر انواع پروتز ارجحیت دارد.

نحوه انجام جراحی پروتز سیلیکونی سینه

این جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود. پس از بیهوشی با توجه به روشی و تکنیکی که جراح اتخاذ می‌نماید ممکن است برش‌های در زیر چین سینه و یا نقاط دیگر ایجاد شود تا پروتز سینه جایگذاری شود. بعد از بخیه کردن برش‌ها، لوله‌هایی جهت تخیله مایعات و ترشحات در این قسمت قرار داده می‌شود که گاهی اوقات لازم است به مدت 1 الی 2 روز باقی بماند. پس از جراحی با توجه به شرایط عمومی بیمار 1 الی چند روز ممکن است بستری باشد. عوارضی مانند کبودی، تورم و مقداری درد در ناحیه سینه و اطراف قفسه سینه پس از جراحی وجود دارد که در طی 1 الی 2 هفته بهبود می‌یابد.

عوارض پروتز سیلیکونی سینه

کاشت پروتز سیلیکونی سینه مانند تمام مداخلات پزشکی همراه با عوارض و معایبی می‌باشد که برخی از آنها عبارتند از:

  • خونریزی و هماتوم
  • تغییر در حس پوست سینه و یا نوک سینه
  • عدم تقارن بین دو سینه
  • ایجاد چین و چروک در بافت سینه
  • باقی ماندن محل زخم و اسکار
  • درد
  • عفونت
  • پارگی پروتز همراه با تورم
  • عدم رضایت از نتایج جراحی

پس از قرار دادن پروتزهای سیلیکونی برخی از خانم‌ها می‌توانند به نوزاد خود شیر دهند اما در برخی از موارد نیز شیردهی امکان پذیر نمی‌باشد بنابراین اگر قصد شیردهی به نوزاد خود را دارید باید این جراحی را تا پایان دوران شیردهی به تعویق بیندازید.همچنین به یاد داشته باشید که نصب پروتزهای سیلیکونی در سینه می‌تواند موجب تاخیر در شناسایی سرطان سینه در طی غربالگری ها شود.

ماندگاری پروتز سینه سلیکونی

ماندگاری پروتزهای سینه به نوع پروتزی که جهت جراحی استفاده می‌شود بستگی دارد، پروتزهای سیلیکونی که جهت جراحی سینه به کار برده می‌شود بین 10 تا 20 سال ماندگاری دارند و پس از این مدت باید تعویض شوند.

نکته‌ای که باید بدانید این است که برخلاف باور عموم پروتزهای سینه مادام العمر نبوده و پس از نصب آنها باید به صورت مستمر جهت انجام معاینات بالینی سینه به پزشک مراجعه نمائید و در صورت ایجاد پارگی و یا سایر مشکلات باید پروتز سیلیکونی را خارج نمائید.

پارگی پروتز سیلیکونی سینه

پارگی پروتز سینه یکی از عوارض جانبی است که ممکن است رخ دهد، با اینکه پارگی پروتز سیلیکونی می‌تواند موجب درد در ناحیه سینه و یا تغییر حالت فرم سینه شود. اما بر خلاف باور عوام و طبق تحقیقات انجام شده پارگی پروتز سیلیکونی موجب سرطان سینه، مشکل در باروری و یا بیماری‌هایی مانند آرتریت روماتوئید نمی‌شود.

پارگی پروتز سیلیکونی سینه

گاهی اوقات پارگی پروتز سیلیکونی به دلیل اینکه در میان بافت‌های اطراف قرار گرفته است ممکن است هیچ گونه علامتی را ایجاد نکند. اما در اکثر موارد موجب تحریک، تورم و تشکیل بافت اسکار شده و مشکلاتی را ایجاد می‌نماید که عبارتند از:

  • درد در ناحیه سینه
  • تغییر در اندازه و فرم سینه‌ها
  • احساس وجود توده در سینه
  • سخت شدن و تشکیل برجستگی روی بافت سینه

در صورتی که دارای پروتز سیلیکونی هستید و گمان می‌کنید که دچار پارگی شده است بهتر است با یک جراح پلاستیک صحبت نمائید. با انجام آزمایشاتی مانند ام آر آی و یا سونوگرافی از سینه می‌توان هرگونه پارگی پروتز را مورد شناسایی قرار داد.

اصلاح و بهبود پارگی پروتز سینه سیلیکونی

در صورتی که پروتز سیلیکونی پاره شده هیچ علامت و مشکلی برای شما ایجاد نکرده است می‌توانید صبر کنید تا زمانی که عوارض بیشتری ایجاد شود و سپس تصمیمات لازم را اتخاذ نمائید اما اکثر خانم‌ها ترجیح می‌دهند سیلیکون پاره شده را خارج کرده و یا آن را با یک پروتز دیگر جایگزین نمایند. جراحی همزمان خارج کردن پروتز قبلی و جایگذاری پروتز جدید به صورت همزمان امکان پذیر می‌باشد اما در صورتی که دیگر علاقه‌ای به کاشت پروتز جدید ندارید می‌توانید از جراحی‌‌های اصلاحی مانند لیفت سینه و یا سایر روش‌های زیباسازی سینه استفاده نمائید.

برچسب ها:

تجربه جراحی بینی

تجربیات خودتان را در قالب دیدگاه برای دیگران به اشتراک بگذارید .

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − هشت =

تماس با دکتر