پروتز سینه یا جراحی ایمپلنت سینه یکی از محبوب ترین جراحی ها در میان خانم ها است که نتایج طولانی مدت داشته و اکثر افراد پس از انجام آن، از ظاهر جدید اندام خود احساس رضایت دارند.جنس پروتزهایی که برای سینه به کار میرود ممکن است از سالین و یا سیلیکون باشد، استفاده از هرکدام از پروتزها مزایا و معایبی دارد که پزشک با توجه به نظر و خواست بیمار بهترین گزینه را به او معرفی مینماید.
ایمپلنتهای سالین ارزانتر بوده و در صورت نشتی به راحتی میتوان آن را تشخیص داد (با از دست رفتن فرم اولیه) و احتیاجی به ام آر آی و یا سایر روشها جهت تشخیص پارگی نمیباشد.
پروتزهای سیلیکونی اولین بار 50 سال پیش مورد استفاده قرار گرفت، پروتزهای اولیه دارای مشکلات فراوان مانند پارگی و احتمال ایجاد خونریزی بود اما محصولات جدید بافت منسجمتر و ضخیمتری دارند و سطح صاف و یکدست آنها گزینهی پروتزهای سیلیکونی را به یک گزینه محبوب تبدیل نموده است. طول عمر این سیلیکونها حدود 20 تا 30 سال میباشد و میزان پارگی آنها در 10 سال اول حدود 3 درصد گزارش شده است.
ایمپلنتها در شکلهای مختلفی با توجه به آناتومی بدن خانمها ارائه میشود.
انواع پروتز سینه وجود دارد. پروتزهای سینه مدل اشکی چند سالی است که در جراحیهای ایمپلنت سینه مورد استفاده قرار میگیرد. این ایمپلنتهای به صورت فرم و شکل اصلی سینه و معمولاً از جنس ژل سیلیکونی طراحی شدهاند.
پروتزهای سیلیکونی اشکی شکل استحکام بالایی دارند و به دلیل نیمه جامد بودن شکل اصلی خود را در گذر زمان حفظ مینمایند. این پروتزهای به گونهای طراحی شدهاند که ظاهر آنها مانند یک سینهی طبیعی بوده و بافت آن احساسی مانند لمس بافت طبیعی سینه را دارد.
در ایمپلنتهای گرد قسمت بالای سینه (در مرکز) حجم پروتز به صورت غیرطبیعی بیشتر میباشد اما در سینههای اشکی فرم طبیعی سینه کاملاً حفظ شده است.
ایمپلنتهای اشکی در فرمهای مختلفی وجود دارند، به عنوان مثال برخی از ایمپلنتها به صورت بیضی و بلند هستند و برخی به صورت اشکی عریض طراحی شدهاند.
با توجه به اینکه ایمپلنتهای اشکی در اندازهها و فرمهای مختلفی طراحی شدهاند تمام افراد با آناتومی و اندام مختلف میتوانند فرم و اندازهی متناسب با خود را انتخاب نمایند.
هدف پروتز سینه مدل اشکی
بسیاری از خانمها پس از سن بلوغ و اتمام رشد سینهها متوجه میشوند که سینهی آنها فرم و اندازهی دلخواه را ندارد، جراحی پروتز سینه روشی جراحی برای برطرف کردن مشکلات ظاهری در سینه میباشد، مشکلاتی از قبیل:
- عدم تقارن بین دو سینه
- کوچک بودن سینهها
- خوش فرم نبودن سینه
نحوه انجام جراحی پروتز سینه مدل اشکی
این جراحی تحت بیهوشی عمومی و در یک بیمارستان یا کلینیک جراحی انجام میشود. (جراحی تحت بیحسی موضعی و آرام بخش نیز قابل انجام است و در صورتی که تمایل به بیهوشی ندارید میتوانید با روش بیحسی موضعی جراحی پروتز سینه را انجام دهید)
پس از بیهوشی یک برش در قسمت زیر سینه (در ناحیه چین سینه) ایجاد میشو،۷ از طریق این برش ایمپلنت اشکی وارد سینه شده و در محل مناسب قرار میگیرد.
گاهی اوقات ممکن است یک بریدگی در زیر بازو ایجاد شود.
جراحی از طریق آندوسکوپ نیز روش نوینی جهت جایگذاری پروتز میباشد، در این روش جراحی هیچ گونه برشی در اطراف سینه باقی نمیماند و تنها یک زخم کوچک در زیر بازو وجود خواهد داشت که ظرف مدت کمی از بین میرود.
روش دیگر ایجاد برش در اطراف هالهی تیره رنگ سینه میباشد. جایگذاری پروتز از طریق این قسمت ممکن است تاثیر نامطلوب در شیردهی و از بین رفتن حس نوک سینه داشته باشد.
انتخاب محل مناسب برش و جایگذاری پروتز اشکی با توجه به نظر جراح و روش جراحی انجام میشود. به طور کلی جراح سعی مینماید تا تکنیکی را انتخاب نماید که کمترین میزان برش ایجاد شود و عوارض پس از جراحی تا جایی که امکان دارد کاهش یابد.
مراقبتهای پس از جراحی پروتز سینه مدل اشکی
مراقبت های پس از پروتز سینه و به خصوص جراحی پروتز سینه اشکی باید صورت بگیرد که به شرح زیر است :
این جراحی به عنوان یک جراحی سرپایی میباشد بنابراین چند ساعت پس از پایان جراحی میتوانید با کمک یک همراه به منزل باگردید.
تا چند هفته از انجام فعالیت های سنگین خودداری نمائید.
تا 4 هفته به روی کمر دراز بکشید و از خوابیدن به سمت شکم و یا پهلو خودداری نمائید.
کبودی و تورم پس از جراحی طی 2 هفتهی اول به مرور از بین خواهد رفت.
در صورت وجود ترشحات غیر عادی، تب و لرز، خونریزی از محل برشها و یا هرگونه تغییر رنگ به اورژانس بیمارستان مراجعه نماسید.
عوارض پس از جراحی پروتز مدل اشکی
عوارض پس از جراحی پروتز مدل اشکی
- باقی ماندن جای برش و بخیه
- عدم تقارن سینهها
- از بین رفتن حس در نوک و یا اطراف سینه
- عدم ایجاد فرم و شکل دلخواه
0 دیدگاه