ورزش بعد از پروتز سینه از جمله مواردی است که احتمال دارد افراد درخصوص آن سوالاتی داشته باشند. بسیاری از کسانی که جراحی پروتز سینه انجام دادهاند در زمینه چگونگی انجام فعالیتهای بدنی پس از آن اطلاعی ندارند. این موضوع باعث شده است که برخی افراد انجام ورزش را امری دشوار یا حساس برای این جراحی بدانند. ورزش بعد پروتز سینه همچون سایر اعمال جراحی مشابه با آن، بهتر است مطابق با اصول و نکات مراقبتی این دوره انجام شود.
بیشتر بدانید: هزینه عمل پروتز سینه
در برخی موارد ممکن است انجام فعالیتهای بدنی به جراحی پروتز سینه آسیب برساند و خطر بروز عوارض در این دوره را افزایش دهد. اگر شما نیز به تازگی جراحی پروتز سینه انجام دادهاید و درباره چگونگی انجام ورزش و فعالیتهای بدنی مختلف سردرگم هستید، توصیه ما به شما این است که تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. در ادامه برای پاسخ به پرسشهای شما در این زمینه، به بررسی ورزشهای مناسب در این دوره و مدت زمان لازم برای انجام آن اشاره خواهیم کرد.
مهمترین باید ها و نباید های ورزشی بعد از پروتز سینه
برخی نکات مهم درخصوص انجام ورزش بعد از پروتز سینه وجود دارد که افراد باید برای ایجاد نتایج موثر به بسیاری از آنها توجه کنند.
- برای انجام ورزشهایی همچون یوگا و پیلاتس باید دقت فراوانی به بخشهای بالاتنه داشته باشید.
- انجام ورزش شنا در افراد باید پس از گذشت یک ماه پس از جراحی صورت گیرد.
- دویدن بسیار زیاد باعث ایجاد اختلالاتی در بدن میشود که لازم است افراد به منظور بهبود خون از دست رفته در بدن، از انجام این فعالیت در روزهای ابتدایی خودداری کنند.
- افراد باید از انجام ورزشهایی که باعث ایجاد فشار بیشاز اندازه به ناحیه بالاتنه میشود خودداری کنند.
- افرادی که جراحی پروتز سینه انجام دادهاند نباید تا پایان دوره بهبودی به قفسه سینه خود فشار وارد کنند.
زمان مناسب برای شروع ورزش بعد از پروتز سینه
بهترین زمان برای انجام ورزش بعد از پروتز سینه، پایان دوره نقاهت یا بهبودی است. افراد میتوانند از ورزشهای سبک و کم تهاجمی برای ایجاد تحرک مناسب استفاده کنند. پیاده روی بهترین گزینه برای شروع فعالیت بدنی در هفتههای ابتدایی پس از بهبودی است. انجام تمرینات باشگاهی باید در یک الی چهار ماه پس از پروتز سینه انجام شوند تا کمترین میزان فشار ممکن را بر این ناحیه وارد کنند. استفاده از حرکتهایی که باید افزایش فشارخون در بدن افراد میشود، باید یک ماه پس از جراحی صورت گیرد. در اکثر موارد پزشکان برنامه ورزشی مناسب برای افرادی که جراحی پروتز سینه انجام دادهاند را به آنها ارائه خواهند کرد.
آشنایی با ورزش های ضروری بعد از جراحی پروتز سینه
برخی از ورزشهای جزء ضروریترین فعالیتهای بدنی در افرادی که به تازگی جراحی پروتز سینه انجام دادهاند بهشمار میرود. در ادامه به معرفی برخی از فعالیتهای بدنی ضروری برای بعد از جراحی پروتز سینه میپردازیم:
- حرکت کردن آرام و پیادهروی با آرامش
- انجام حرکات کششی با مطابق با برنامه ارائهشده
- انجام برخی حرکات ورزشی همچون اسکوات
- انجام تمرین لانگ و لانج پرس پا
- انجام تمرینات مختلف در دوچرخه ثابت
مناسب ترین فعالیتهای ورزشی بعد از پروتز سینه
بسیاری از فعالیتهای بدنی که در ادامه به آنها اشاره میشود، نقش موثری در بهبود مشکلات و اختلالات ناشی از پروتز سینه در بانوان را خواهد داشت. برخی از مناسبترین فعالیتهای ورزشی در این باره عبارتاند از:
- انجام پیادهروی آرام به همراه نوشیدن آبی کافی در هفته ابتدایی پس از جراحی
- انجام پیادهروی بدون کفش در منزل یا در داخل اتاق
- افزایش میزان پیادهروی در هفته دوم پس از جراحی و استفاده از تمرینات سبک هوازی
- استفاده از تمرینات تخصصی برای تقویت پایین تنه در هفته چهارم پس از جراحی
- انجام تمرینات باشگاهی پس از پروتز سینه در چهار ماه بعد از انجام این عمل
بیشتر بدانید: ماندگاری پروتز سینه
چه ورزشهایی را نباید بعد از پروتز سینه انجام داد؟
لازم است که افراد درخصوص انتخاب نوع فعالیت بدنی خود، به فاکتورهای مهمی توجه کنند تا مانع از بروز برخی خطرات ناشی از انجام آنها شوند. در ادامه به برخی از ورزشهایی که نباید بعد از پروتز سینه آنها را انجام داد اشاره خواهیم کرد.
· انجام ورزشهایی که باعث افزایش گردن خون در بدن افراد میشود.
· ورزشهایی که دویدن بسیار نیاز نیاز دارند.
· ورزشهایی به نیازمند انجام تمرینات قدرتی بسیار زیاد هستند.
· ورزشهایی که در آن لازم است از وزنههای بسیار سنگین استفاده شود.
· ورزشهایی که فشار زیادی به بالا تنه وارد میکنند.
· ورزشهایی که باعث پارهشدن بخیههای ناشی از انجام جراحی پروتز سینه میشوند.
· ورزشهایی که باعث جابهجاشدن پروتز سینه و عدم تقارن آن در بدن افراد میشود.
میزان شدت ورزش ها بعد از پروتز سینه
توجه داشته باشید که انجام ورزش بعد از پروتز سینه باید متناسب با دوره بهبودی بیماران تعیین شود. اگر در هفتههای ابتدایی پس از انجام پروتز سینه، ورزشهای بسیار سنگین انجام شود، احتمال بروز عوارض و خطرات مختلف در این وضعیت افزایش پیدا میکند. لازم است که افراد نوع فعالیت بدنی خود را با توجه به تأثیراتی که جراحی پروتز سینه در بدن آنها ایجاد کرده است، انتخاب کنند. استفاده از برنامه ورزشی پزشکان، یکی از روشهای مناسب برای انتخاب میزان و شدت فعالیت بدنی در این دوره است. استفاده از ورزشهایی که باعث افزایش میزان گردش خون در بدن افرادی که این جراحی را انجام دادهاند، تا دو هفته ابتدایی ممنوع خواهد بود.
عوارض ورزش بعد از پروتز
بیشتر بدانید: بهترین جراح پروتز سینه در تهران
انجام ورزش بعد از پروتز سینه ممکن است برخی خطراتی گوناگونی را در افرادی که این جراحی را انجام دادهاند، ایجاد کند. در ادامه برای آشنایی بیشتر شما با عوارض آن، به معرفی برخی از خطرات جدی در انجام ورزش بعد از پروتز سینه اشاره خواهیم کرد.
· بروز درد شدید در سینهها
· ایجاد تورم و قرمزی شدید در اطراف سینه
· بروز کبودی در محل جراحی
· ایجاد خونریزی شدید بهصورت طولانی مدت
· امکان بروز بیحسی در بخشهای مختلف سینه
· احتمال بازشدن بخیهها
· جمعشدن مایع در اطراف سینهها
· امکان بروز تعریق شدید در بدن و ایجاد عفونت در زخمها
· بازشدن زخمهای محل جراحی
· ایجاد چرک با رنگهای مختلف در محل زخمها
نتیجه گیری
انجام ورزش بعد از پروتز سینه یکی از نکات بسیار مهم در افرادی است که به تازگی این جراحی را انجام دادهاند. بسیاری از افراد ممکن است درخصوص چگونگی فعالیتهای بدنی در این دوره سوالاتی داشته باشند. بهتر است برنامه ورزشی بانوان مطابق با نظر و دستورالعملهای پزشک متخصص در این حوزه تعیین شود. انجام ورزش و فعالیتهای بدنی باعث بهبود نتایج حاصل از این روش در افراد خواهد شد.
سوالات متداول ورزش بعد از پروتز سینه
در برخی موارد ممکن است این دیدگاه ایجاد شود که انجام جراحی پروتز سینه باعث افزایش احتمال بروز سرطان در بانوان میشود. این افکار کذب بوده و پروتز سینه هیچ تاثیری بر ایجاد این عارضه در بدن نخواهد داشت.
بهتر است افراد به منظور بهبود کامل و جلوگیری از بروز خطرات مختلف در بدن، پس از گذشت سه هفته از این جراحی، فعالیتهای بدنی خود را آغاز کنند.
این جراحی خطراتی را برای بانوانی که آن را انجام دادهاند ایجاد نمیکند. در مواردی دیگر ممکن است برخی عوارض این روش ازجمله احساس درد یا کبودی در بدن بیماران ایجاد شود که این امر طبیعی بوده و پس از گذشت یک دوره کوتاه بهبود پیدا میکند.
0 Comments