سینه های برجسته، گرد و درشت یکی از زیبایی های زنانه است که هر بانویی خواهان آن است. اندازه و فرم این بافت تاثیر بسزایی در شکل ظاهری اندام فرد دارد. اگر آنقدر خوش شانس نیستید که سینه های بزرگ و خوش فرمی داشته باشید نگران نباشید پروتز سینه می تواند این مشکل را برطرف کند. کاری که در گذشته امکان پذیر نبود. اما برای انجام این جراحی احتمالا با سوالاتی مواجه باشید که ما در این مقاله به متداول ترین سوالات پروتز سینه پاسخ می دهیم. در اینجا توضیحات دکتر محمدرضا ترحمی فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی را در مورد پروتز سینه می خوانید. با ما همراه باشید.
1. چه سنی برای انجام پروتز سینه مناسب است؟
وقتی فرد به سن 18 سالگی می رسد و در پایان مرحله بلوغ خود قرار دارد، در صورتی که از فرم و سایز سینه خود رضایت نداشته باشد می تواند برای بزرگ کردن اندازه و یا اصلاح فرم سینه خود پروتز سینه را انجام دهد.
2. آیا باید بعد از مدتی پروتز ها را خارج کنم و پروتز جدید بگذارم؟
پروتز یک جسم خارجی است که به صورت دائمی در داخل بدن قرار می گیرد. در واقع این موضوع که پروتز یک کار موقتی است و بعد از مدتی نیاز به تعویض دارد یک باور غلط و اشتباه است. در واقع پروتز یک روش درمانی و زیبایی دائمی است اما امکان دارد که از هر 100 نفر، بدن 1 یا 2 نفر نسبت به پروتز به عنوان یک جسم خارجی واکنش نشان دهد و این موضوع سبب شود که پروتز سینه نیاز به تعویض داشته باشد.
در این صورت لازم است تا پروتز را خارج کنیم و مشکلاتی که پروتز به وجود آورده را برطرف کنیم و پروتز را تعویض کنیم.
پس پروتز یک جسم خارجی دائمی است که به صورت روتین نیاز به تعویض ندارد جز در موارد خاص.
3. انتخاب سایز پروتز با پزشک است یا بیمار؟
سایز پروتز را ترکیبی از این دو عامل تعیین می کند که نظر مراجع با مشورت پزشک به یک نتیجه نهایی منجر می شود. پزشک اندازه گیری های لازم را انجام می دهد و یک رنج عددی برای تعیین اندازه پروتز به فرد می دهد. با توجه به اندازه دور قفسه سینه و سینه شما می توانید از پروتزی از این سایز تا این سایز استفاده کرد. پس از کوچک ترین سایز تا بزرگترین سایزی که می توان گذاشت را پزشک تعیین می کند و شما می توانید انتخاب کنید.
اگر شما پروتزی کوچک تر از اندازه تعیین شده انتخاب کنید عملا فایده ای ندارد و یا اگر بزرگتر از مقدار مورد نظر پزشک باشد، پروتز در قفسه سینه شما جا نمی شود و نمی توان از آن پروتز استفاده کرد.
4. انواع شکل و فرم پروتز به چه صورت است؟
به طور کلی شکل و فرم پروتز به دو صورت است:
پروتز گرد: در صورتی که فرد بخواهد قسمت فوقانی و بالای سینه اش گرد و برجسته شود می تواند از پروتز سینه گرد استفاده کند. اکثر افراد مراجع برای پروتز سینه در ایران در این دسته قرار می گیرند.
پروتز آناتومیک یا همان پروتزهای اشکی: اگر فردی بخواهد فرم سینه ای کاملا طبیعی داشته باشد بالا سینه خالی تر و پایین سینه پر باشد و به فرم سینه طبیعی بسیار نزدیک باشد می تواند از فرم پروتز اشکی یا آناتومیک استفاده کند.
5. جنس ماده تشکیل دهنده پروتز چیست؟
جنس پروتز ها به دو صورت است: سیلیکونی و سالین
سالین: مواد تشکیل دهنده پروتز سینه سالین به صورتی است که مایعی شبیه به آب نمک در آن هاست. در 99% مواقع پیشنهاد فوق تخصص جراح پلاستیک و زیبایی این است که از پروتز سیلیکونی استفاده شود.
اما در افرادی که احتمال دارد بدن آن ها به پروتزهای سیلیکونی واکنش نشان دهد و یا به بیماری های خاص مبتلا هستند می توانند از پروتزهای سالین استفاده کنند.
6. نحوه برش ها برای قرار دادن پروتزهای سینه به چه صورت است؟
برای قرار دادن پروتزهای سینه در داخل سینه برش های مختلفی را می توان در نظر داشت:
برش در زیر سینه: بهترین و استاندارترین نوع برشی که استفاده می شود یک برش 5 سانتیمتری است که زیر سینه قرار می گیرد. این برش در چین سینه زده می شود و وقتی که وزن پروتز و سینه روی سینه قرار می گیرد این برش دیده نمی شود، مگر اینکه فرد با دست سینه خودشو بالا نگه دارد.
برش دور هاله سینه: در برخی افراد برش دور هاله سینه انجام می شود. اما این برش به شرطی انجام می شود که قطر هاله سینه بیشتر از 5 سانتیمتر باشد و فرد هاله سینه بزرگی داشته باشد.
برش در زیر بغل: در برخی مواقع برش در ناحیه زیر بغل در منطقه آگزیلار (منطقه مو دار زیر بغل) زده می شود و پروتز از آنجا وارد می شود. البته این برش برای افرادی مناسب است که پروتزهای سینه کوچک را انتخاب می کنند.
7. آیا جای زخم برش پروتز روی سینه ام می ماند؟
بعد از جراحی، زخم پروتز قرمز است و مانند یک زخم معمولی قابل تشخیص است که بعد از چند ماه قرمزی و التهاب به طور کامل از بین می رود. بعد از یک یا دو سال می توان گفت که جای برش در سینه به سختی دیده می شود.
8. پروتز سینه زیر عضله قرار می گیرد یا روی عضله سینه؟
در مورد اینمه پروتز در کجا سینه قرار بگیرد تصمیم با پزشک است و بیمار نمی تواند در مورد آن تصمیم بگیرد. قرار گرفتن پروتز روی عضله یک سری مزایا و معایب دارد.و زیر عضله هم مزایا و معایب خاص خود را دارد، که بر اساس معاینه ای که انجام می شود می توان تصمیم گرفت که کدام مورد انتخاب شود.
- میزان بافت سینه
- میزان افتادگی سینه
- وضعیت عضله سینه
- شغل فرد
- آیا ورزش حرفه ای انجام می دهد یا خیر
معیارها و فاکتورهایی است که در تعیین قرار گرفتن پروتز در سینه موثر است.
9. آیا در سینه هایی که افتادگی دارند پروتز می تواند افتادگی را برطرف کند یا نه؟
برای پاسخ به این پرسش فرد باید حتما معاینه شود. برخی از افتادگی ها با انجام پروتز تا حدود زیادی درمان و برطرف می شوند و برای برطرف کردن افتادگی ها نیازی به لیفت سینه وجود ندارد. اما در برخی موارد خیر موجب برطرف شدن افتادگی نمی شود که می تواند به صورت همزمان لیفت سینه را انجام دهد.
10. آیا انجام پروتز سینه تاثیری در بارداری و شیردهی دارد؟
پروتز چه روی عضله سینه قرار گیرد و چه در زیر بافت عضله سینه باشد تاثیری بر شیردهی و بارداری فرد ندارد. هیچ تاثیری روی بافت سینه ندارد و فرد می تواند باردار شود و شیردهی به فرزند خود را انجام دهد.
11. آیا ارتباطی بین پروتز سینه و سرطان سینه وجود دارد؟
خیر. هیچ ارتباطی بین سرطان سینه و پروتز سینه وجود ندارد. اگر قرار باشد فرد به سرطان سینه مبتلا شود چه پروتز داشته باشد و چه نداشته باشد این اتفاق می افتد و پروتز سینه ریسک سرطان سینه را افزایش نمی دهد.
اگر تصمیم به انجام جراحی پروتز سینه دارید لازم است تا با آگاهی و دانش کافی اقدام به انجام این عمل جراحی کنید. برای انتخاب بهترین جراح سینه در تهران تحقیقات لازم را انجام دهید تا نتیجه ای رضایت بخش از جراحی پروتز سینه را تجربه کنید. ما در این مقاله سعی کردیم تمام سوالات متداول د مورد پروتز سینه را از زبان فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی پاسخ دهیم تا سطح آگاهی شما افزایش یابد.
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رتبه اول در آزمون بورد فوق تخصصی جراحی پلاستیک و زیبایی در کشور و مدرس رشته تخصصی جراحی پلاستیک و زیبایی در تهران. دکتر ترحمی کلیه خدمات مربوط به زیبایی اعم از: جراحی زیبایی بینی، لیپوماتیک، پروتز سینه، ابدومینوپلاستی، ماموپلاستی، تزریق انواع ژل و چربی و… را ارائه می دهند.
0 Comments