پروتز باسن روشی است که برای بهبود حجم، شکل و کانتور باسن انجام میشود و یکی از فرآیندهای جراحی زیبایی است که به سرعت در حال رشد و تقاضا است. در سالهای اخیر باسن گرد و سفت بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اگر از فرم آن راضی نیستید، دوست دارید بزرگتر یا گرد باشد، پروتز باسن یک راه سریع برای برجسته کردن و خوش فرم کردن آن است. تنها راه بزرگ کردن باسن برای افراد لاغر و فاقد چربی، پروتز باسن است.
افرادی کاندید مناسب برای پروتز باسن هستند؟
- اگر باسن شما با توجه به فرم بدنتان خیلی کوچک است و میخواهید ظاهر متعادلتری داشته باشید.
- اگر ناحیه گلوتئال شما بیش از اندازه صاف یا مربعی باشد، و دوست داشته باشید که منحنیهای باسن شما بیشتر و ظاهر جوانتری داشته باشید.
- اگر کاهش وزن یا روند پیری باسن شما را شل، صاف یا آویزان کرده است.
- اگر لباس یا لباس شنا شما به به خوبی روی اندام شما نمینشیند.
- اگر با انجام دادن این عمل، اعتماد به نفس یا عزت نفس بدست میآورید.
انواع پروتز باسن
روش و انتخاب پروتز برعهده جراح زیبایی است و معمولا با توجه به قوام و سفتی ماهیچه روش را انتخاب میکنند.
پروتز باسن سیلیکون ژلی
برای افرادی که خواهان افزایش سایز باسن خود هستند بسیار مناسب است. زیرا بافت باسن این افراد احتیاجی به سفت شدن ندارد.
پروتز باسن سیلیکون الاستیک
برای افرادی که باسن آنها شل شده است، عدم تقارن در باسن دارند یا دچار بدفرمی ژنتیکی هستند مناسب است. این پروتزها استحکام بالایی دارند.
جراحی پروتز باسن چگونه انجام میشود؟
قبل از عمل جراحی پروتز باسن، پزشک علامت گذاریهایی را روی باسن بیمار در حالت ایستاده انجام میدهد. به این منظور یک خط در حد کرست ایلیاک (خط فوقانی) و یک خط در حد چین زیر باسن (خط تحتانی) میکشد. سپس بین این دو خط را به سه قسمت مساوی تقسیم میکند. پروتز را در بخش یک سوم میانی قرار میدهند و پزشک با دو بخش دیگر کاری ندارد. بهترین برش برای این عمل، روی نقطه ساکروم که در خط میانی قرار دارد است. زیرا خطر عفونت را کاهش میدهد.
این عمل با بیهوشی عمومی یا بی حسی از کمر انجام میشود. ولی بیشتر پزشکان جراح از بیهوشی عمومی استفاده میکنند. سپس بیمار را به روی شکم میخوابانند و عمل را آغاز میکنند.
بزرگ کردن باسن با پروتز ریسکها و عوارضی دارد و حتما باید اطلاعات کامل به فرد داده شود. در جراحی پروتز باسن، پزشک برای جلوگیری از آمبولی، فقط باید به چربی زیر پوست دست بزند و با چربیهای عمیقتر کاری نداشته باشد. همچنین قبل از بزرگ کردن باسن، بیمار باید از خوردن داروهایی مانند آسپرین و سالیسیلات پرهیز کند.
عوارض پروتز باسن
- عفونت
- آسیب عصبی یا فشار بر عصب سیاتیک
- پارگی یا چرخش پروتز
- خونریزی زیاد
- باز شدن بخیهها و دیده شدن پروتز
- ایجاد مایع آبگون که یک مایع زرد رنگ متمایل به سفید است که بعضی اوقات پس از جراحی در بدن ایجاد میشود.
- بوجود آمدن یک بافت سفت در اطراف پروتز که ممکن است با درد زیاد همراه باشد.
- عوارض بیهوشی کامل مانند حالت تهوع و استفراغ
چند مورد گفته شده در بالا از بیشترین عوارضهایی است که ممکن است در جراحی پروتز باسن ایجاد شود. البته با انتخاب یک پزشک و جراح متخصص خوب و رعایت کردن مراقبتهای پزشکی قبل و بعد از عمل، این عوارض را کاهش داد.
چه مراقبتهایی بعد از عمل پروتز باسن لازم است؟
- وسیلهای به نام درن در باسن گذاشته میشود که خونهای اضافه را از بدن خارج میکند و یک روز بعد از عمل توسط جراح باید بیرون آورده شود.
- بیمار تا دو هفته روی شکم باید بخوابد.
- بسیار آرام قدم بردارد تا زمانی که زخمهای ایجاد شده بهبود یابند. راه رفتن پس از عمل از لخته شدن خون در پاها و تورم آنها جلوگیری میکند.
- تا سه ماه از انجام دادن ورزشهای پرتحرک خودداری کند.
- حتما بصورت مداوم از گنهای استاندارد با تجویز و تایید پزشک استفاده کند.
- از رانندگی و به مدت طولانی نشستن پرهیز کند. برای نشستن از بالشت یا کوسنهای خیلی نرم استفاده کند.
- تا مدتی بعد از عمل، ناحیه باسن فقط با آب شسته شود و از لیف زدن خودداری گردد.
- به مدت یکسال باردار نشود.
- ترمیم و درمان زخم پروتز باسن تقریبا یک ماه زمان میبرد. بعد از یک تا دو ماه رنگ زخم ارغوانی تیره میشود و حالت برجسته دارد. این حالت تا 5 ماه هم ممکن است طول بکشد. با گذشت زمان زخم کمرنگ و بصورت خط در میآید. بهترین نتیجه را بیمار پس از یکسال بدست میآورد.
0 Comments